Δυσκοιλιότητα

Δυσκοιλιότητα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ

Με τον όρο δυσκοιλιότητα εννοούμε τον μειωμένο αριθμό κενώσεων μέσα στην εβδομάδα (έως 2 το πολύ), καθώς και τη δυσκολία επίτευξης σωστής κένωσης (αυξημένος χρόνος παραμονής στην τουαλέτα, αίσθηση ατελούς κένωσης, παραγωγή σκληρών και ξηρών κοπράνων). Δυσκοιλιότητα μπορεί να υπάρχει ακόμη και στην περίπτωση καθημερινής κένωσης ενός ατόμου (ατελής κένωση).

Η δυσκοιλιότητα είναι σύμπτωμα των προηγμένων βιοτικά κοινωνιών και παράγοντες που συμβάλλουν στην εγκατάστασή της είναι οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, η έλλειψη χρόνου (η μετάθεση της ώρας κένωσης λόγω ωραρίου εργασίας – προκαλεί διαταραχές στη συνέργεια των σφιγκτήρων μυών του πρωκτικού σωλήνα), λήψη φαρμάκων που επιφέρουν δυσκοιλιότητα ως παρενέργεια, παθήσεις του εντερικού σωλήνα, καθώς και διαταραχές νευροδιαβιβαστών που κατεξοχήν παράγονται στο έντερο και επηρεάζουν σημαντικά σε οργανικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Στο ιατρείο μας δίνεται μεγάλη σημασία στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της εντερικής χλωρίδας και παρεμβάσεις στη διατροφή που βελτιώνουν σημαντικά τη δυσκοιλιότητα.

Phone: 211-4093986
Fax: 211-4093986
Παγκράτι, 11633, Αθήνα
Υμηττού 121